Frederikssund Kommunes logo
13. december 2022

Innovater sætter byggeri i gang i Vinge

Ejendomsudviklingsselskabet Innovater har købt flere parceller i Vinge, hvor der skal opføres blandt andet lejligheder og erhvervslokaler. Tirsdag den 13. december kunne Innovaters udviklingsdirektør Peter Søgaard og Frederikssund Kommunes borgmester Tina Tving Stauning (A) sammen med repræsentanter fra de to entreprenørfirmer, der skal stå for byggeriet, Jacob Riis Sørensen fra Erhverv og Bolig Byg A/S samt Glenn Jacobsen, adm. dir. i HJK Byg, så tage første spadestik til det nye byggeri. 

- Vi har været meget utålmodige for at I kunne komme i gang. Derfor glæder vi os utroligt meget over, at I nu påbegynder byggeriet her i Vinge. Der er gjort et stort forarbejde og lavet megen planlægning, og derfor er det en rigtig god dag i dag. Jeg glæder mig til at følge og se byggeriet, efterhånden som det skrider frem, sagde borgmester Tina Tving Stauning til Innovater og entreprenørerne, da der blev taget første spadestik. 

- Nu er vi klar – det glæder os utroligt meget. Selv om det er koldt, så skinner solen imellem skyerne, og det samme kan man sige om byggebranchen. Entreprenørmarkedet har været helt oppe at peake, men er nu igen et sted, hvor det giver mening at realisere byggeriet her, sagde udviklingsdirektør Peter Søgaard fra Innovater og tilføjer:

- Nu har vi fundet to rigtig gode entreprenører, og det er målet, at det færdige byggeri bliver afleveret til sommer 2024, siger han med henvisning til hvornår fremtidige lejere kan forvente at flytte ind i byggeriet.

1. spadestik til Innovaters byggeri i Vinge. Fra venstre: Glenn Jacobsen, adm. dir. i HJK Byg, Jacob Riis Sørensen fra entreprenørfirmaet Erhverv og Bolig Byg A/S , borgmester Tina Tving Stauning og udviklingsdirektør hos Innovater, Peter Søgaard. Foto: Frederikssund Kommune.Første spadestik til Innovaters byggeri i Vinge. Fra venstre: Glenn Jacobsen, adm. dir. i HJK Byg, Jacob Riis Sørensen fra entreprenørfirmaet Erhverv og Bolig Byg A/S, borgmester Tina Tving Stauning og udviklingsdirektør hos Innovater, Peter Søgaard. 

187 lejligheder og supermarked

Innovater skal på flere parceller umiddelbart syd for Vinge Station opføre blandt andet en bygning indeholdende en dagligvarebutik på 1200 kvm. i stueplan og 42 boliger fra 1. til 5. etage med fælles tagterrasse og udeareal på 1. sal. Derudover skal Innovater opføre yderligere fem bygninger i fem til syv etager med i alt 145 lejligheder samt café i stueplan.

Kommende beboere i Innovaters byggeri vil dermed komme til at bo mindre end et stenkast fra både dagligvareindkøb og S-togsstationen i Vinge.

Borgmester Tina Tving Stauning taler med udviklingsdirektør Peter Søgaard fra Innovater ved en planche over byggeriet. Foto: Frederikssund Kommune.Borgmester Tina Tving Stauning taler med udviklingsdirektør Peter Søgaard fra Innovater ved en planche over byggeriet. 

Første høje boligbyggeri i Vinge

En række investorer har købt arealer i Vinge til udvikling af nye boligområder, herunder Fabulas, Boligselskabet Rosenvænget og Ikano Bolig. Men det bliver altså Innovater, der som de første går i gang med de stationsnære boligbyggerier. Innovaters byggeri bliver det første i Vinge, der får højder på fem - syv etager.

I forvejen består Vinge af den første nye bebyggelse i området – Deltakvarteret – der er fuldt udbygget med ca. 60 parcel- og rækkehuse. Boligselskabet Rosenvænget skal senere bygge almene boliger i samme område, hvor Innovater nu bygger. Det almene byggeri ventes at nå op i ti etager.

En af parcellerne, hvor Innovater skal bygge. I baggrunden ses Vinge Station. Foto: Frederikssund Kommune.En af parcellerne, hvor Innovater skal bygge. I baggrunden ses Vinge Station. 

En del af Innovater byggeri i Vinge - lejligheder. Illustration: Innovater og Norconsult Arkitektur. En del af Innovater byggeri i Vinge - lejligheder. 

En del af Innovaters byggeri. Supermarked og lejligheder. Illustration: Innovater og Norconsult Arkitektur.En del af Innovaters byggeri. Supermarked og lejligheder.

Fotos: Frederikssund Kommune.

Illustrationer: Innovater og Norconsult Arkitektur.