Frederikssund Kommunes logo
13. juni 2022

Klimakassen bliver indviet den 21. juni

Det er firmaet Fabulas, som netop nu opfører et demohus – Klimakassen – ved Vinge Station. Huset skal blandt andet fungere som et udstillingsvindue for mere klimavenlige typehuse. Målet med projektet er at vise, hvor meget mere klimavenligt man kan bygge typehuse allerede i dag, hvis man tager de rigtige valg undervejs. Derudover skal Klimakassen fungere som bykontor for vingeprojektet. Planen er, at der vil være f.eks. en dag om ugen, hvor interesserede kan lægge vejen forbi og høre seneste nyt om, hvad der sker i Vinge. Det er tanken, at huset også på længere sigt skal kunne bruges af lokale foreninger og lignende til aktiviteter, møder mv. 

Visualisering af Klimakassen. Visualisering: P+P Arkitekter.Visualisering af Klimakassen.

Visualisering: P+P Arkitekter.

Indvielse

Det nye byggeri bliver indviet med taler og snoreklip af borgmester Tina Tving Stauning og direktør Michael Eberhard fra Fabulas.

tirsdag den 21. juni kl. 17.

Ved arrangementet er Fabulas og Frederikssund Kommune værter ved lidt godt til ganen i form af pølser og øl/vand.

Klimakassen ligger på arealet lige nord for Vinge Station. Hvis du vil være med til indvielsen, kan du parkere enten nord eller syd for Vinge Station. Vær opmærksom på, at der er vejarbejde på Dalvejen i Vinge, og at dette kan betyde omkørsel.

I denne nyhed kan du læse mere om vejarbejdet.

Fakta om Klimakassen

Klimakassen er et træhus beregnet som model for fremtidens typehuse, bygget så CO2-neutralt som muligt. Det er et modulært træhus med træuldsisolering, skruefundamenter, sedum på taget og meget mere. Alle elementer i huset - fra valg af materialer ude og inde til fremtidig vedligeholdelse og genanvendelse - er indtænkt i det store CO2-regnskab. Klimakassen har desuden ventilationsvinduer og udsugningsvarmpepumper, for også at sikre det indendørs klima og nedsætte forbruget af både varme og strøm i boligen.

Læs mere på Klimakassens hjemmeside.

Du kan også følge Klima_Kassen på både Facebook, Instagram og LinkedIn.

Byggepladsen ved Vinge Station med fundament klar til montage af hus. Foto: Frederikssund Kommune.Byggepladsen ved Vinge Station med fundament klar til montage af hus. fotoet her er taget den 13. juni og allerede den 21. juni er byggeriet klar til indvielse.

Foto: Frederikssund Kommune.