Frederikssund Kommunes logo
7. juni 2022

Planlægning i gang for nyt børnehus i Vinge

Med den planlagte boligudbygning i Vinge er Byrådet nu begyndt at se på placering af de første kommunale faciliteter i den nye by. I første omgang er det planen at etablere et multifunktionelt børnehus, og det er lokalplanen for dette projekt, som Byrådet besluttede at sætte i gang på mødet den 2. juni.

En del af det grønne hjerte

Det første multifunktionelle børnehus foreslås placeret i den sydlige del af Vinge, i det grønne hjerte og nær den kommende udstykning til parcelhuse. Helt konkret er der tale om arealerne omkring det tidligere gartneri ved Solvænget 29, som er ejet af kommunen. Ved denne placering understøttes boligindsatserne i området og et multifunktionelt børnehus vil bidrage til den offentlige og rekreative anvendelse af det Grønne Hjerte.

Illustration med mulige placeringer af et børnehus i Vinge. Grafik: Frederikssund Kommune.Illustration med mulige placeringer af et børnehus i Vinge.

Grafik: Frederikssund Kommune.

Skole nord for Vinge Station

Byrådet besluttede også at begynde den overordnede planlægning af placeringen af en kommende skole i Vinge samt endnu et børnehus. Med afsæt i Vinges udviklingsplan - "Fremtidens Vinge" anbefales en placering lige nord for Vinge Station af byens første skole, hvilket skal bidrage til et aktivt og varieret bycentrum.

Det foreslås, at skolen bliver etableret som en multifunktionel bygning i flere etager. Det giver mulighed for, at der kan opstå synergier mellem kommunale og kommercielle funktioner. Kapacitetsanalysen for skolesøgende børn viser, at skolen i Vinge vil være nødvendig til ibrugtagning i 2026-2028 og Vinges andet børnehus i 2030-2031.

Du kan læse mere om det kommende planarbejde under pkt. 120 på byrådets dagsorden for den 2. juni.