Frederikssund Kommunes logo
3. marts 2023

Lokalplan for erhvervsområde i høring

Virksomheden FOSS købte i sommeren 2022 et areal på ca. 15 hektar i erhvervsområdet i den nordlige del af Vinge. Handlen er betinget af, at kommunen tilvejebringer en lokalplan for området. Og det er netop denne lokalplan, som Byrådet på sit møde den 1. marts besluttede at sende i fire ugers offentlig høring fra den 2. marts til den 30. marts 2023.

Lokalplanen omfatter et areal på 22 hektar og skal sikre, at der skabes et attraktivt erhvervsområde med god adgang til infrastruktur og med vægt på bæredygtig erhvervsudvikling med mulighed for produktion af vedvarende energi.

Ny topmoderne fabrik

FOSS planlægger at opføre en topmoderne fabrik på godt 20.000 kvm., som sætter nye bæredygtige standarder, både når det gælder bygningsmaterialer, grøn energi og det omkringliggende miljø. FOSS er en højteknologisk virksomhed, der producerer test- og analyseløsninger til landbrugs- og fødevareindustrien. Det drejer sig om teknologi, der kan analysere blandt andet proteinindholdet i mejeriprodukter, fedtindhold i kød, fugtighed i korn eller sukkerindholdet i druer.

Den nye fabrik kommer til at beskæftige ca. 250 ansatte, som skal varetage alle funktioner i forbindelse med produktionen af FOSS’ instrumenter.

Lokalplanområdet dækker marken lige nord for vejen Haldor Topsøe Park. Foto: Frederikssund Kommune.Lokalplanområdet dækker marken lige nord for vejen Haldor Topsøe Park.

Foto: Frederikssund Kommune.