Frederikssund Kommunes logo
13. april 2023

Lokalplan for Ikano-boliger i høring

På Frederikssund Byråds seneste møde blev det besluttet at sende forslag til lokalplan 160 og forslag til kommuneplantillæg 009 i offentlig høring i fire uger. Planforslagene er i høring frem til den 9. maj 2023. 

Mulighed for 200 – 250 boliger 

Lokalplanen åbner mulighed for, at opføre 200-250 boliger i form af etageboliger og rækkehuse. Etageboligerne vil blive opført i 3-5 etager i den nordlige del af området mod Vinge Boulevard og i nærheden af Vinge Station, mens rækkehuse vil blive opført i 1-2 etager i den sydlige del af området mod landsbyen Snostrup. Ambitionerne er store for så vidt angår bebyggelsesplan, byggematerialer, bæredygtighed og arkitektur, hvilket passer fint ind i Byrådets målsætninger for udbygningen af Vinge.

Høringssvar

Høringssvar skal være modtaget senest den 9. maj.

Bæredygtigt byggeri

Ikano Bolig er blevet udvalg som en af ni bygherrer i Danmark, der skal være med til at forsøge at reducere klimabelastningen fra byggeri markant. For Ikano Boligs vedkommende er det netop deres kommende byggeri i Vinge, der er udset til at blive en del af projektet. 

Det er Realdania og Villum Fonden, der har søsat projektet, som går ud på at udvikle løsninger til at reducere klimaaftrykket fra byggeri i Danmark til en fjerdedel af det nuværende. 

Læs mere om det bæredygtige byggeprojekt i vores nyhed.

Grunden hvor Ikano-Bolig skal opføre deres boliger. Foto: Frederikssund Kommune.Grunden hvor Ikano-Bolig skal opføre deres boliger.

Foto: Frederikssund Kommune.