Frederikssund Kommunes logo
26. oktober 2023

Nu spirer fællesskabet i Vinge

Omkring 50 mennesker mødte frem, da der onsdag den 25. oktober blev holdt møde på det gamle gartneri på Solvænget 29 i Snostrup. Blandt deltagerne var mange lokale, men også flere af Vinges kommende indbyggere var mødt frem. Det store drivhus på ejendommen er ved at blive renoveret med nyt glas, og vil inden længe kunne tages i brug. Og hvad det skal bruges til, er netop det, som projektgruppen Vinge Gror har sat sig for at finde ud af.

Drivhuset på Solvænget 29 er ved at blive sat i stand med nyt glas. Foto: Frederikssund Kommune.Drivhuset på Solvænget 29 er ved at blive sat i stand med nyt glas. 

Moderne forsamlingshus

Initiativtageren til mødet Susanne Abildgaard Rud fortalte, at formålet med Vinge Gror er at skabe en moderne form for forsamlingshus – et grønt samlingspunkt i inspirerende rammer. For at sætte tankerne i gang på mødet holdt Kristian Skaarup fra ØsterGro et oplæg om deres taghave på Østerbro i København, hvor medlemmerne betaler 175 kr. for til gengæld at modtage en kasse lokalt dyrkede grøntsager ugentligt.

Efter oplægget var den en ide-udvikling, hvor folk kunne byde ind med forslag og ideer om den fremtidige brug af drivhuset. En tidligere spørgeskemaundersøgelse i lokalområdet peger på, at der er interesse for at bruge drivhuset til f.eks. mødelokale for foreningslivet, havelodder med dyrkning af grøntsager, arrangementer med fællesspisning, pluk-selv-blomster, opsætning af et bogskab mm.

Lokale og kommende vingeborgere til møde om Vinge Gror. I midten ses Susanne Abildgaard Rud. Foto: Frederikssund Kommune.Lokale og kommende vingeborgere til møde om Vinge Gror. I midten ses Susanne Abildgaard Rud.

Vinge Gror voksede

Susanne Abildgaard Rud har i flere år arbejdet med ideen om at skabe et fællesskab med udgangspunkt i ejendommen på Solvænget 29. Og det glæder hende, at der med renoveringen af drivhuset nu begynder at være muligheder for at realisere tankerne.

- Jeg har nu en liste med omkring 15 navne på folk, der gerne vil være med i projektgruppen bag Vinge Gror. Vi har aftalt at mødes igen og tale om, hvad næste skridt skal være og videreudvikle ideerne hen over vinteren, fortæller Susanne Abildgaard Rud og tilføjer:

- Det var vidunderligt at høre folks motivation for at være med og deres drømme for stedet. Der er andre end mig, der tænder på ideen, fastslår hun og håber, at der til foråret og sommeren vil være aktiviteter på stedet.

Du kan følge Vinge Gror på deres facebookside.

Arrangementet den 25. oktober blev afviklet i et samarbejde mellem Vinge Gror, Frederikssund Bibliotekerne og Frederikssund Kommune. Arrangementet havde fået støtte af Samlingskraft, et By og Land Danmark projekt støttet af Realdania.

Det gamle gartneri på Solvænget 29. I baggrunden S-banen og Deltakvarteret. Foto: Frederikssund Kommune.Det gamle gartneri på Solvænget 29. I baggrunden S-banen og Deltakvarteret.

Fotos: Frederikssund Kommune.