Frederikssund Kommunes logo
2. marts 2023

Lokalplan vedtaget for seniorbofællesskab i Vinge

På et privatejet areal i Vinge sydvest for Fællesmagasinet og nord for St. Rørbæk skal der opføres rækkehuse samt en afdeling af Bovierans seniorbofællesskaber. Det står klart efter at Byrådet på sit møde den 1. marts godkendte lokalplan 145 for Engkvarteret i Vinge og kommuneplantillæg 005 endeligt. 

Arealet er på 14.200 m², og lokalplanen fastsætter, at der maksimalt må opføres 9940 m2 boligareal inden for lokalplanområdet.

Hjørnet af Fællesmagasinet skimtes i nederste højre hjørne af billedet. Den nye bebyggelse skal ligge umiddelbart sydvest herfor. Foto: Frederikssund Kommune.Hjørnet af Fællesmagasinet skimtes i nederste højre hjørne af billedet. Den nye bebyggelse skal ligge umiddelbart sydvest herfor. i baggrunden ses Roskilde Fjord.

Foto: Frederikssund Kommune.

Seniorboliger og rækkehuse

Bovieran er et andelsboligfællesskab for seniorer, der allerede har etableret en afdeling i Frederikssund og i en række andre byer. Bovierans bebyggelse i Vinge vil rumme 60 andelsboliger. På den resterende del af arealet planlægges for opførelse af rækkehuse, så der inden for lokalplanområdet bliver omkring 75 – 100 nye boliger i alt. Rækkehusene vil blive opført i to etager med en maksimal højde på otte meter og Bovieran i tre etager med en maksimal højde på 12 meter. Dog må bofællesskabets glasoverdækkede vinterhave nå op i 14 meters højde.

Med Frederikssund Byråds endelige vedtagelse af lokalplanen er der nu fastsat krav til bebyggelsens omfang, placering og arkitektur. Desuden fastlægges der med lokalplanen en disponering af området med hensyn til parkering, vej- og stiføring, adgangsforhold m.m.

Find Lokalplan 145 på Frederikssund Kommunes planportal.