Frederikssund Kommunes logo
10. maj 2023

Nyt boligprojekt på vej i Vinge

”Det er ambitionen at skabe et bæredygtigt boligområde med æstetisk høj kvalitet.” Sådan lød det blandt andet i det købstilbud på den ledige byggegrund mellem Mekongvej og Deltavej i Vinge som City Apartment ApS sendte til Frederikssund Kommune tidligere på foråret. På Byrådets møde den 26. april godkendte Byrådet købstilbuddet.

- Vi bød på grunden i Vinge af flere grunde. Dels er infrastrukturen rigtig ved Vinge. Der er motorvej på vej til Frederikssund, og der er S-tog i Vinge. Derudover er det er naturskønt område, og Frederikssund Kommunes visioner for Vinge passer godt til os, fortæller Rolf Petersen, der er direktør i City Apartment ApS.

City Apartment er netop nu i gang med et boligprojekt ved Helsinge, og når det er færdigt, håber direktøren, at byggetilladelsen til projektet i Vinge er på plads. Boligerne i Vinge vil blive lejeboliger.

Også borgmester Tina Tving Stauning (A) er glad for, at der er kommet en ny bygherre til Vinge.

- Det glæder mig, at vi har fået endnu en god samarbejdspartner til Vinge. Med denne aftale får vi afsluttet området ud mod Dalvejen med et spændende boligprojekt med et varieret udtryk og med god variation i boligstørrelserne, så der bliver mulighed for en mangfoldig beboersammensætning, fastslår borgmester Tina Tving Stauning.

Rolf Petersen, direktør for City Apartment ApS giver hånd på købsaftalen med borgmester Tina Tving Stauning (A). Foto: Frederikssund Kommune.Rolf Petersen, direktør for City Apartment ApS, giver hånd på købsaftalen med borgmester Tina Tving Stauning (A) ved grunden i Vinge. 

”Vingen”

Det kommende byggeri er allerede navngivet ”Vingen”, og bygherrens vision er at opføre 97 boliger, ”som kan danne rammen for stor livskvalitet og socialt fællesskab til kommende beboere,” som det hedder i tilbudsmaterialet. De 97 boliger vil fordele sig på 2, 3 og 4-værelses lejligheder i størrelser fra 57 – 104 m2.

Det arkitektoniske hovedgreb er en langstrakt bygningskrop, som formidler overgangen mellem rækkehusene ved den landskabelige spredningskorridor (det grønne areal umiddelbart syd for Deltakvarteret) og den fremtidige tættere bydannelse mod syd. Bebyggelsen bliver således placeret på grunden langs Dalvejen med en ”vinkel” i begge ender langs Deltavej og Mekongvej. Byggeriet vil få et varieret udtryk og blive i 2-5 etagers højde.

Grunden mellem Deltavej og Mekongvej som City Apartment ApS har købt. Foto: Frederikssund Kommune.Grunden mellem Deltavej og Mekongvej som City Apartment ApS har købt.

Fotos: Frederikssund Kommune.