Frederikssund Kommunes logo
21. december 2023

Principper for Vinge Boulevard vedtaget

I dag forbinder Vinge Boulevard Frederikssundsvej og Fjordlandsvej med Vinge Station. Men boulevarden skal føres videre gennem den centrale del af Vinge og bindes sammen med Snostrupvej og Dalvejen via underføringen under banen i den østlige del af Vinge. Med en beslutning i Byrådet den 20. december er vejens overordnede udtryk og principper nu på plads.

I dag slynger Vinge Boulevard sig som en grus-arbejdsvej fra Vinge Station forbi regnvandsbassinet mod Snostrupvej i øst. I fremtiden vil vejen være en bred boulevard med plads til biler, beplantning og bløde trafikanter.I dag slynger Vinge Boulevard sig som en grus-arbejdsvej fra Vinge Station forbi regnvandsbassinet mod Snostrupvej i øst. I fremtiden vil vejen være en bred boulevard med plads til biler, beplantning og bløde trafikanter.

God plads til bløde trafikanter

Af Byrådets beslutning fremgår det, at Vinge Boulevard og Dalvejen skal anlægges efter følgende overordnede principper:

  • De to veje anlægges med bred midterrabat samt en rabat mellem kørebane og cykelsti. Rabatten kan beplantes, bruges til regnvandshåndtering, længdeparkering eller lignende. Vejens bredde varierer efter hvor på strækningen man er og bliver i spændet 19-23 meter, så der skabes gode koblinger mellem nord og syd.
  • Cykelstikrydsningen i Vinge C sker i samme niveau som Vinge Boulevard med signalanlæg og uden midterrabat.
  • Vejforløbet inddeles i forskellige strækninger med hver sin karakter.
  • Der sikres en grøn og attraktiv vejføring, hvor bløde trafikanter prioriteres.

Inddeles i fire strækninger

Der vil blive stor forskel på brug og trafikintensitet undervejs på Vinge Boulevard. I den vestlige ende af vejen vil antallet af biler være størst. De vil efterhånden blive fordelt ud i byens kvarterer, som boulevarden når ind i byen. Vejforløbets karakter og udformning bliver derfor ændret undervejs i samspil med omgivelserne, efterhånden som man bevæger sig længere ind i kvarteret. Vejen bliver således opdelt i fire overordnede og forskelligartede vejstrækninger med hver sin karakter.

Kort med oversigt over de fire delstrækninger på Vinge Boulevard. Kort: Frederikssund Kommune. Fotos: Frederikssund Kommune.Kort med oversigt over de fire delstrækninger på Vinge Boulevard.

  • Strækning 1, fra St. Rørbækvej til Vinge Stationsvej; hovedindgang og fordelingsvej til en grøn by.
  • Strækning 2, fra Vinge Station til der, hvor Boulevarden krydser Det Grønne Hjerte; handelsgade med plads til byliv.
  • Strækning 3, fra Vinge Stationsvej til Snostrupvej; vej med blåt byrum.
  • Strækning 4, fra underkørslen under banen til Deltavej; tryg skolevej i et grønt boligkvarter.

I bilaget til sag 221 på byrådets møde den 20. december kan du se et tværsnit af de forskellige strækninger af vejen og læse mere om principperne for etableringen af den resterende del af Vinge Boulevard.

Tværsnit af Vinge Boulevard på delstrækning 2. Tegning: Frederikssund Kommune.Tværsnit af Vinge Boulevard på delstrækning 2. 

Vinge Boulevard fra Frederikssundsvej/Fjordlandsvej mod Vinge Station. foto: Frederikssund Kommune.Vinge Boulevard bliver en hovedfærdselsåre i Vinge, som skal fordele trafikken ud i byens kvarterer.

Fotos: Frederikssund Kommune.