Frederikssund Kommunes logo
29. august 2023

Rejsegilde i Vinge

Håndværkerne på Innovaters byggeri i Vinge kunne holde en velfortjent fritime, da der mandag den 27. august kl. 14 blev holdt rejsegilde. Repræsentanter for Innovater, entreprenørerne Erhverv og Bolig Byg A/S samt HJK Byg A/S, Netto og Frederikssund Kommune var mødt frem for at holde tale i den festlige anledning.

Flag og krans vajede smukt over bygningerne. Foto: Frederikssund Kommune.Flag og krans vajede smukt over bygningerne. 

- Det er en stor begivenhed - en stor milepæl for Vinge bycentrum. Vi glæder os til beboerne flytter ind om et års tid, sagde projektchef Mads Thrane fra Innovater. Derefter takkede han entreprenørerne og håndværkerne for at have arbejdet hurtigt og effektivt og komme godt i mål.

Også Frederikssund Kommunes borgmester havde et par ord med til håndværkerne.

- Vi har en vision om en høj og tæt bymidte i Vinge, og nu kan man fra S-anlægget ved Fjordlandsvej se en by, der vokser. Det glæder mig, at Innovaters byggeri vil give en varieret beboersammensætning, så vi får en mangfoldig by her i bykernen. Rejsegildet er en hyldest til de mennesker, der får tingene til at ske i virkeligheden. Lad os udbringe et trefoldigt leve for håndværkerne, sagde borgmester Tina Tving Stauning (A) blandt andet i sin tale.

Innovaters seks bygninger lige syd for Vinge Station. Foto: Frederikssund Kommune.Innovaters seks bygninger lige syd for Vinge Station. 

Stolte over at være de første

Og der blev råbt hurra adskillige gange for de håndværkere, der i regn, blæst, frost og varme har arbejdet igennem på byggepladsen, så tidsplanen holder trods udfordringer undervejs.

Også projektchef Simon Bastved fra Netto var til stede og fortalte om det kommende supermarked.

- Vi er stolte over at være de første i Vinge sammen med en masse lækre boliger. Det har vi glædet os til længe. Vi vil bruge vinteren og foråret til at indrette butikken, så den kan åbne en gang i foråret 2024, fortalte han uden at kunne sætte en præcis dato på åbningen.

Håndværkerne og gæster samlet ved rejsegildet. Foto: Frederikssund Kommune.Håndværkerne og gæster samlet ved rejsegildet. 

Indflytning i sommeren 2024

Innovaters omfattende byggeri omfatter en bygning med en dagligvarebutik på 1200 kvm. i stueplan og 42 boliger fra 1. til 5. etage med fælles tagterrasse og udeareal på 1. sal. Endvidere opfører Innovater yderligere fem bygninger i fem til seks etager med i alt 145 lejligheder samt plads til en café eller et apotek i stueplan.

Udearealet på 1. sal over den kommende Netto. Foto: Frederikssund Kommune.Udearealet på 1. sal over den kommende Netto. 

Udsigten fra en af lejlighederne over den kommende Netto. Foto: Frederikssund Kommune. Udsigten fra en af lejlighederne over den kommende Netto.

Fotos: Frederikssund Kommune.