Frederikssund Kommunes logo
22. september 2023

Vær med til at skabe byhaven i Vinge

På ejendommen på Gl. Slangerupvej 9 i Vinge har Frederikssund Kommune for nylig fået udgravet en lille sø for at øge biodiversiteten i området. Og nu inviterer Frederikssund Kommune og Plan Bi områdets familier og andre interesserede til at være med til at skabe denne større biodiversitet på ejendommen. 

Gravemaskine udgraver en sø. Foto: Frederikssund Kommune.Gravemaskinen i gang med at udgrave søen ved Gl. Slangerupvej 9 i Vinge.

Vi mødes ved Klimakassen

Den 3. oktober mødes vi kl. 16 ved Klimakassen ved Vinge Station. (Husk påklædning efter vejret.) Herfra går turen over Tvinsmosen, hvor Frederikssund Kommunes biolog vil fortælle om området og om, hvordan man kan sanke blomsterfrø. Når vi når frem til den nye sø på Gl. Slangerupvej 9 er det tid til at så de indsamlede blomsterfrø i kanten omkring søen. Her er der også mulighed for at se nærmere på byhaven og måske smage på frugt fra frugttræerne i haven.

Ejendommen på Gl. Slangerupvej 9 med Deltakvarteret i baggrunden. Foto: Frederikssund Kommune.Ejendommen på Gl. Slangerupvej 9 med Deltakvarteret i baggrunden. 

Fotos: Frederikssund Kommune.

Lav et bihotel

Plan Bi vil også være til stede og fortælle om bier og vise de bihoteller, der er sat op på stedet. Herefter hjælper Plan Bi både børn og voksne med at finde inspiration og materialer til at lave sit eget bihotel. 

Arrangementet slutter kl. 18 i byhaven. Medbring gerne f.eks. et syltetøjsglas eller lign. til at indsamle frø i.

En bi samler pollen i en blomst. Foto: Frederikssund Kommune.En bi samler pollen i en blomst.

Foto: Plan Bi.