Frederikssund Kommunes logo
17. oktober 2024

Arbejdet i gang med grønt åndehul i Vinge

Bassin B308-2 er den tekniske betegnelse for det, der i fremtiden vil være en stor rekreativ del af det grønne hjerte i den sydlige del af Vinge. Regnvandsbassinet placeres mellem de to byggemodningsområder Søkvarteret og Bakkekvarteret og vil få et samlet volumen på 12.826 m3. Novafos påbegyndte anlægsarbejdet onsdag den 16. oktober.

Gravemaskiner arbejder med at fjerne jord fra området. Foto: Frederikssund Kommune.Gravemaskiner arbejder med at fjerne jord fra området.

Foto: Frederikssund Kommune.

Åndehul i det grønne hjerte

I Vinge bliver regnvandet håndteret på overfladen og belaster dermed ikke spildevandssystemet. Det nye bassin skal således håndtere overfladevand fra den omkringliggende bebyggelse, men samtidig også give mulighed for ophold og leg. Derfor vil der blandt andet blive bygget en træbro over bassinet, der skal binde boligområderne sammen. I bassinets nordlige ende vil der komme et opholdsområde, hvor man har mulighed for at slappe af og nyde naturen. Dermed vil bassinet og området omkring komme til at fungere som et grønt åndehul i denne del af Vinges grønne hjerte.

De rekreative elementer

Regnvandsbassinets rekreative elementer er følgende:

  • Bro på tværs af bassinet, som på sigt skal forbindes med en gangbro igennem Præstemosen over til boligområdet Bakkekvarteret og direkte til fælleshuset Vinge Gror.
  • Et opholdssted i den nordlige ende af bassinet, udformet som en terrasse med udsyn over det grønne/blå område.
  • Stisystemer, som forbinder boligområderne med bassinet samt det kommende fællesområde Vinge Gror.
  • Kanaler med permanent vandspejl i varierende bredder.
  • Trampestier, som fungerer som en oplevelsessti langs kanalområdet i bassinet.

Anlægsarbejdet ventes at være færdigt i løbet af foråret.

En visualisering af bassin 308-2.En visualisering af bassin 308-2. Klik for større billede.