Frederikssund Kommunes logo
31. maj 2024

Byggegrund i Vinge skal genudbydes

Bygherren Fabulas købte i 2021 to parceller i Vinge beliggende mellem Deltakvarteret og Tvinsmosen. Her var det planen at opføre 110 andelsboliger i op til fire etager med tilhørende fælleshus. Men efter købet af byggegrundene har tiderne ikke været gunstige, forklarer Michael Eberhard, der er direktør i Fabulas:

- Vi har gennem flere år arbejdet intensivt på at nå i mål med projektet, som skulle være andelsboliger og træbyggeri. Desværre har Finanstilsynet i samme periode strammet op i forhold til lånemuligheder for nye andelsboligforeninger, hvilket betyder, at de danske realkreditinstitutter, for nærværende, ikke kan tilbyde en relevant belåning til nye andelsboligforeninger. Dette, sammen med de stigende priser på materialer til specielt træbyggeri, betyder, at vi har været nødsaget til at sælge grundene tilbage til Frederikssund Kommune.

Mulighed for ny investor

Frederikssund Kommune købte grundene tilbage ved årsskiftet 2023/2024, og administrationen arbejder nu for at forberede et genudbud af arealerne.

- Den voldsomme inflation, vi oplevede i 2022 og 2023, påvirkede ikke kun forbrugerne. Det er naturligvis beklageligt at skulle sige farvel til Fabulas i Vinge, men samtidig giver det os mulighed for at finde nye og spændende partnere, der vil være med til at realisere visionen om Vinge. Og der er god interesse for Vinge, så jeg er sikker på, at vi finder en investor, der kan se mulighederne i Vinge og i lokalplanen, der gælder for dette område, siger borgmester Tina Tving Stauning (A).

Lokalplan for området er på plads

Lokalplan 139 blev vedtaget i Frederikssund Byråd helt tilbage i 2020, hvorefter parcellerne blev udbudt til salg første gang. Lokalplanen for området giver mulighed for at opføre en blandet boligbebyggelse i to til fem etager med mulighed for fælleshus. Lokalplanen sikrer, at bebyggelsen bliver udformet under hensyntagen til den nærliggende Tvinsmose, den omgivende natur, de eksisterende boliger i området og den kommende centrale del af Vinge.

Ifølge lokalplanen skal bebyggelsen indrettes med grønne arealer til rekreativt brug samt arealer til brug for anlæg til afledning og forsinkelse af regnvand. Således bliver de forskellige kommende boligområder delt af naturlige grønne kiler med regnvandsbassiner for at sikre naturens tilstedeværelse i den bymæssige bebyggelse.

Det er arealerne mellem Deltakvarteret og Tvinsmosen, som Frederikssund Kommune har købt tilbage fra Fabulas. Foto: Frederikssund Kommune, Steven Rønnenkamp Holst.Det er arealerne mellem Deltakvarteret og Tvinsmosen, som Frederikssund Kommune har købt tilbage fra Fabulas.

Foto: Frederikssund Kommune, Steven Rønnenkamp Holst.