Frederikssund Kommunes logo
6. september 2023

Stor interesse for at bo småt

I en ny udstykning naturskønt beliggende i den sydlige del af Vinge udbød Frederikssund Kommune først på sommeren 45 parcelhusgrunde samt - i første omgang – 10 grunde til tinyhouses. Grundene til tinyhouses var delt op med fem grunde til leje og fem grunde til salg.

Mange søger tinyhouse-trenden

Ifølge EDC i Frederikssund, som står for salget, har der været stort fremmøde ved åbent hus-arrangementet i slutningen af august, og generelt god interesse for området. Der var ved budfristens udløb en række interesserede købere, der havde budt på en eller flere af de fem tinyhouse-grunde til salg.

- Det er dejligt, at så mange viser interesse for at bo i Vinge. Og så er det spændende, at der er så mange, der interesserer sig for grundene til tinyhouses. Det er en spændende trend, der er kommet til Danmark, og Vinge er et af de få steder i Danmark, hvor man kan udleve drømmen om at bo småt. Jeg glæder mig til at følge udviklingen af dette nye kvarter, der vil bidrage væsentligt til den boligmæssige mangfoldighed i Vinge, siger borgmester Tina Tving Stauning (A).

Flere grunde til salg

På baggrund af den store interesse for de små byggegrunde har Byrådet på sit møde den 30. august besluttet, at sætte etape to i gang. Etape to omfatter yderligere otte grunde til tinyhouses, hvoraf fire kommer til salg og fire til leje.

Interesserede kan henvende sig til EDC i Frederikssund, som står for formidlingen af grundene. Se mere på EDC’s hjemmeside for projektet i Vinge, hvor du også kan tilmelde dig åbent hus i september.

Drømmer du om at bo småt?

Byggegrunde til parcelhusene i området er mellem 550 og 750 kvm., mens grundene til tinyhouses blot er på 150 – 250 kvm. På de små grunde er kravet, at huset højst må være 45 kvm. samt 5,5 meter i højden. Det stiller store krav til opfindsomheden at bygge småt, men er en tendens fra udlandet, der nu ses rulle ind over Danmark.

Læs f.eks. om Maria og Kasper, der har en drøm om at komme til at bo i et tinyhouse i Vinge.

Visualisering af et tinyhouse. Visualisering: AIVisualisering af et tinyhouse.

Visualisering: AI