Frederikssund Kommunes logo

Oplev området

I Videoen nedenfor kan du høre projektleder Dennis Ravn fortælle om ideerne bag udviklingen af Vinge.

Deltakvarteret

Deltakvarteret i Vinge. Foto: Frederikssund Kommune.

Vinges første bebyggelse - Deltakvarteret - er placeret rundt om "deltaet", der er et regnvandsbassin. I Vinge løber regnvandet nemlig ikke i kloakken, men håndteres på overfladen. Derfor vil der mange steder i Vinge være små rekreative oaser omkring vandhuller, der bruges til opsamling af regnvand.

Vinge Station

Vinge Station set fra supercykelstien. Foto: Frederikssund Kommune.

Stationen i Vinge giver mulighed for transport ad S-togslinje C til København på 43 minutter. Rejsetiden til Frederikssund - hvor du bl.a. finder Sillebroen Shopping Center - er blot 4 minutter. Der er gode parkeringsmuligheder for både biler og cykler på begge sider af stationen.

Klimakassen

Klimakassen. Foto: Fredeikssund Kommune.

Klimakassen er Vinges bykontor. Her holder vi åbent hver torsdag fra kl. 15.15 - 17.00 (dog ikke i ferieperioder). Du er velkommen til at kigge forbi og få en snak om Vinge. Du finder Klimakassen på nordsiden af Vinge Station.


Trampestier

Trampesti i Vinge. Foto: Frederikssund Kommune.

Mange steder i Vinge finder du trampestier. Her kan du komme fra syd til nord gennem Vinges grønne hjerte. Finder du et æbletræ på vejen, så pluk og spis.Tvinsmosen

Tvinsmosen med Deltakvarteret i baggrunden. Foto: Frederikssund Kommune.

Tvinsmosen ligger lige ved Deltakvarteret og er en naturlig mose midt i Vinge. Tvinsmosen bliver en del af Vinges grønne hjerte, hvor der i takt med  boligudbygningen vil blive etableret stisystemer, så Vinges beboere kan nyde den rekreative værdi.

Skenkelsø Sø

Skenkelsø Sø med Snostrup Kirke i forgrunden. Foto: Frederikssund Kommune.

Skenkelsø er en stor lavvandet sø med omgivende enge og rørsump - og med et rigt fugle og dyreliv. Søen blev genoprettet i 2010, efter at arealet havde været inddraget til landbrugsjord. De omgivende marker er private, men du kan nyde udsigten over området fra Snostrup Kirke eller fra supercykelstien.

Roskilde Fjord

Roskilde Fjord med Kronprisesse Marys Bro i forgrunden. Foto: Albæk Kommunikation.

En stor del af Roskilde Fjord er Natura 2000-område, og fjorden er med sine mindre øer hjemsted for mange arter af ynglefugle. Det er også i Roskilde Fjord, man har fundet Skuldelevskibene, der i dag er udstillet på Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Fjorden byder på masser af muligheder for badning, lystfiskeri eller andre aktiviteter på og ved vandet.

Frederikssund

Frederikssund. Foto: Martin Malmqvist@shutterbug_dk

Blot 4 minutter i S-toget fra Vinge finder du Frederikssund, som med sine tilbud inden for dagligvarer og kulturelle oplevelser kan tilfredsstille de fleste behov. Lige ved stationen finder du således det store shoppingcenter Sillebroen med et stort udvalg af butikker. Derudover byder Frederikssund i sommerhalvåret blandt meget andet også på gode idrætsmuligheder, musikfestival og vikingespil.